mercatdecalaf.cat

Ves de mercat en un click!

Versió per imprimir

Un projecte pioner d’e-commerce per a tota l’economia local

Serà la primera plataforma de comerç electrònic que podrà utilitzar tot un municipi

Es vol convertir l’experiència en una prova pilot extrapolable a altres territoris

El projecte tirarà endavant si s’aconsegueixen les adhesions necessàries

El comerç local aspira a tenir l’establiment més cèntric del municipi, els restaurants i els hotels voldrien que els clients els passessin sempre per davant i tots els empresaris preferirien que els truquessin a la porta en comptes d’haver de trucar sempre ells. Calaf posarà aquestes fites a l’abast del seu teixit empresarial i comercial per mitjà del projecte MercatDeCalaf.cat.

MercatDeCalaf.cat serà una plataforma de comerç electrònic que podran utilitzar tots els establiments, paradistes, empreses industrials i de serveis i productors agraris del municipi, en el marc d’un projecte pioner que pretén reforçar la xarxa econòmica calafina tant per a l’orientació local com per a la seva projecció global. Cada empresa podrà tenir-hi el seu espai adaptat a l’ús que se li vulgui donar, des de pujar-hi els seus productes i fer-hi les seves promocions fins a, senzillament, enllaçar-la al seu web actual.

El fet que sigui una interfície tecnològica compartida per a tots els negocis de Calaf que hi vulguin ser presents, a més de representar un estalvi econòmic molt important per a cadascun dels agents, representa una eina de promoció global a la xarxa. També és una eina de compra còmoda i ràpida per al consum intern, ja que ofereix als participants múltiples opcions d’encàrrec i compra.

El nom, MercatDeCalaf.cat, es deu a la fama històrica del mercat setmanal del municipi, que encara avui se celebra cada dissabte. Tradicionalment, el mercat de Calaf ha estat un importantíssim enclavament per a l’intercanvi comercial, i aquesta plataforma online vol traslladar-ne l’essència al món virtual.

La iniciativa és innovadora en la forma, però també en el fons: seran els futurs usuaris els que acabaran de configurar-ne les funcionalitats. Aquesta serà la missió de la primera fase, que se celebrarà els dies 8 i 9 de maig a partir de sessions sectorials de treball. Els agents econòmics i comercials del municipi seguiran dinàmiques tècniques, conduïdes per professionals de l’estratègia corporativa, per tal d’establir les necessitats concretes que pot cobrir MercatDeCalaf.cat. Aquest projecte ha de ser, per a ells, un mecanisme de venda revolucionari, una extraordinària oportunitat que la Diputació de Barcelona vol testar per exportar a altres territoris i convertir-la en un exemple col·laboratiu d’abast internacional.